PŘÍRODNÍ HŘIŠTĚ S CYKLOSTEZKOU PRO NEJMENŠÍ

Objevili jsme kouzelné místo kousek za Prahou. Dětské hřiště bez plastu a barev, lesík, rybník a 2,5 km dlouhá cyklostezka.

Tohle všechno najdete v obci Vestec na jih od Prahy. Autem se tam dostanete opravdu snadno - sjedete na 3. kilometru z velkého pražského okruhu a ve Vestci odbočíte směrem na Zdiměřice, Průhonice. Po cestě jsou také navigační cedulky na "Sportovní/ Rekreační centrum". Prkoviště pro asi 30 aut je přímo u fotbalového hřiště.
Svézt se můžete také autobusem 326 z Opatova a vystoupit na zastávce Vestec - U Klimešů. Pak už je to k rybníčku jen kousek a určitě se doptáte.
Na mapce je zakreslená červenou barvou cyklostezka a v jejím cípu dole u rybníčku se nachází krásné přírodní hřiště. Stezka je asfaltová, měří 2 500 m, vede mezi poli skoro celá po rovince, jen v jednom místě je opravdu mírný kopeček. Ideální pro děti na kolech nebo bruslích.



 A tady ochutnávka z hřiště:
Obří mraveniště

Pavoučí sítě kolem stromů

Zapuštěné trampolíny

 Nestabilní kladina

Lana

Klouzačky ve svahu se speciálními nástupy - žádné žebříky!



 Lekníny na hladině

Součástí hřiště je také malé pískoviště, lesík, kde si mohou děti pohrát, obří kameny, otesané klády... Zkrátka pro každého něco.

Na začátku okruhu jsou posilovací stroje pro dospělé a fotbalové hřiště s hospůdkou a prolézačkami, kde si můžete po cyklovýletě odpočinout.

Znáte? Byli jste? Máte další podobný tip? Napiště mi do komentáře, nebo na email hrajemesijinak@seznam.cz. Rádi se vypravíme i k vám!

Míša


Komentáře

Okomentovat

Děkujeme za váš komentář :)