TISKNEME DĚTSKÉ OBRÁZKY


Další bezva tvoření pro letní horka, které je ideální vzít ven na zahradu. A nepotřebujete na něj nic extra, stačí dojíst ten sýr, co máte v lednici.


Je to jednoduché a velmi efektní, navíc tisk můžete několikrát opakovat - stačí, když tácek umyjete, nebo otřete ubrouskem a můžete vyzkoušet jinou barvu.




JAK NA TO:

Na polystyrenový tácek (například od nakrájeného sýra) nakreslete/vyryjte obrázek obyčejnou tužkou. Zkontrolujte, jestli jsou rýhy dostatečně hluboké a široké, aby se tisk povedl.


Na vyrytý obrázek naneste rovnoměrně a zlehka barvu, my jsme měli rozředěnou temperku, ale můžete požít jakoukoliv tekutou barvu. Nesnažte se zaplnit rýhy - ty by měly zůstat na tisku bílé.


Tácek s barvou přikryjte čtvrtkou a kuchyňským válečkem pořádně přitlačte. Pozor, aby tácek po papíru nejezdil, to by se obrázek rozmazal.


Odstraňte opatrně tácek z papíru a hned vidéte výsledek. Pokud jste dali barvy moc, nebo byla hodně řídká, obrázek možná nebude moc dobře rozpoznatelný. Můžete hned použít nový papír a zkusit ještě druhý tisk, který určitě dopadne lépe.


Když budete chtít vyzkoušet třeba jinou barvu, stačí tácek umýt, nebo otřít ubrouskem a můžete pokračovat.


Míša



Komentáře