(NEJEN) VÁNOČNÍ TIPY Z KNIHOVNY

Knížky milujeme, přesto jich moc nevlastníme. S dětmi odmalička chodíme každý měsíc do knihovny a knížky nejprve testujeme. Nejoblíbenější kousky potom děti najdou třeba pod vánočním stromečekem.

Tak dneska obrázkový příspěvek pro inspiraci



A protože se blíží listopad, všichni určitě pátráte po vánočních tématech. I já, ale už jsem prý přišla pozdě - spousta knížek byla vypůjčená. Ale přesto jsem našla kouzelné kousky:

Petra Horáčka a jeho knihy milujeme! Husa Líza a vánoční hvězda nás velmi potěšila. Krátké, milé příběhy s krásným koncem a úžasnými ilustracemi.



Vánoce pro Kočku vypadají velmi slibně. Na každý adventní den nabízí jeden příběh a na závěr biblický vánoční příběh. Protože v adventním kalenáři budeme mít už pohádky od Little Bears, tak nevím, jestli každý den stihneme číst i tuhle kočku, ale kdyby nic jiného, tak příběh o narození Ježíška si dáme určitě! Pohádky jsou poměrně dlouhé - vhodné pro starší děti (tak první stupeň ZŠ).



Pohádkový příběh malého chalpce, který nese na Štědrý den Dárek pro Ježíška až na předměstí, protože věří, že se tam právě narodil. Vždyť mu o tom vyprávěl dědeček... Moc se na to těším.



A aby toho vážného nebylo příliš, vzali jsme také příběh Pipi punčochaté, která pořádá ve Vile Vilekule Vánoční večírek. Návrat do dětství.



Vánočního bylo dost, máme i jiné úlovky. Tahle kniha má ve skutečnosti jen několik vět, přečtete ji za 10 minut. Ale příběh O stromu, který dával je jeden z nejdojemnějších... Až do včerejška jsme ji znala jen v anglické verzi. Tak teď ji můžu číst dětem a jdu pátrat na e-shopy, jestli ji někde seženu pod stromeček.




O prasátku Lojzíkovi je náš oblíbený titul. Domů jsme si pořídili jeho druhý díl. Milá knížka pro předškolní děti o tom, že každý jsme jiný a je to tak v pořádku.



 A jak jsem dnes začala, tak taky končím - s Petrem Horáčkem. Papuchalk Petr je o jednom věrném prátelství, veliké bouři a velrybím putování... A zase ty ilustrace!



Jdeme si zapálit voňavou svíčku, zalézt na gauč pod deku a listovat.


Míša


Komentáře