FOTONÁVOD: PAPÍROVÉ HVĚZDY DO OKEN

Vánoční hvězdy na výzdobu oken si vyrobíte sami doma za pár minut. Můžete použít bílý papír, nebo klidně barevný a také vyzkoušejte hvězdy různých velikostí.

Vyzkoušejte s dětmi třeba o poslední adventní neděli...




POSTUP:
Čtverec papíru 4x přeložte - 2x diagonálně (z rohu do rohu, aby vám vznikl trojúhelník) a 2x podélně (aby vám vznikl obdélník). Na podélných ohybech papír nastřihněte přibližně do poloviny, jak je naznačeno na obrázku:


Papír v nástřizích poskládejte do špiček, které budou tvořit cípy hvězdy.


A teď to nejdůležitější - cíp každé hvězdy tvoří dva volné trojúhelníčky. Na jednu polovinu naneste lepidlo a podsuňte ji pod druhou polovinu. Oba trojúhelníčky budou ve výsledku ležet na sobě.


 Pohled na slepenou jednu hvězdu zespoda.


 Celý postup opakujte ještě jednou. Na výslednou hvězdu potřebujeme dvě čtyřcípé hvězdy. Tyto potom k sobě přilepte plochou stranou a křížem, abyste dostaly hvězdu osmicípou.


A máte hotovo!


A tady ještě jednou celý návod, kdybyste si chtěli obrázek uložit na později:


My jsme vyrobily jednu hvězdu z papíru A4, dvě malé z těch proužků, které mi zbyly, když jsem A4 odstříhla na čtverec, a dvě střední z papíru velikosti A5. Všechny jsem zavěsila na bílou nit a pověsila je do okna. Až přijdu na to, jak je vyfotit, aby byly vidět, dám fotku na Facebook.


Hezký advent

Míša



Komentáře

  1. Míšo, moc se vám povedly :) Krásné Svátky, Iva

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem radostí bez sebe z tvé všestrannosti. Všechno je to skvělý!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za váš komentář :)