Slyšeli jste někdy o domácí zmrzlině vyrobené ze sněhu? Znáte? Děláte? My tedy ne... Narodila jsem se v západočeské hnědouhelné pánvi, kde sníh nikdy nebyl bílý, nikoho ani nenapadlo ho olizovat... Ale tak být někde na horách a možná bych ranní závěje sněhu vyzkoušela ochutnat. Pro děti to musí být zážitek!
A víte kde jsem na tenhle nápad přišla? Od jedné naší americké známé - prý je to v USA tradice a dělávají to všechny babičky svým vnoučatům... Tak jsem zabrousila na Pinterest a opravdu jsem objevila spoustu receptů! Tak jestli máte odvahu, tady je návod:
Klasika je prý vanilková "sněhulina"
Základní recept:
Postup:
Smíchejte mléko, cukr a vanilku. Nakonec přidejte sníh a metlou vyšlehejte - pozor v pokojové teplotě rychle taje, takže ihned servírujte nebo dejte "sněhulinu" ještě na chvíli za okno či do mrazáku. Posypat můžete oblíbenými dobrůtkami, nebo polít třeba javorovým sirupem, medem a ořechy
Vylepšené recepty:
Vylepšit si svoji "sněhulinu" můžete tak, že mléko vyměníte za poctivou šlehačku, nebo slazené kondenzované mléko (vynechte pak cukr). Mňam.
Čokoládová sněhulina
Jahodová sněhulina
Sněhulina s javorovým sirupem (nebo karamelem)
Tak co vy na to? Vyzkoušíte? Vypadá to úžasně lákavě, ale pořád mi v hlavě zvoní ten naučenej budíček a křičí na mě: "Sníh se nejí! Sníh je špinavej." Tak třeba jednou, až budu někde na horách, dám si přes noc ven čistou mísu a trochu sněhu na tuhle dobrotu si nachytám...
Znáte jiné bláznivé recepty? Sem s nimi!
Míša
A víte kde jsem na tenhle nápad přišla? Od jedné naší americké známé - prý je to v USA tradice a dělávají to všechny babičky svým vnoučatům... Tak jsem zabrousila na Pinterest a opravdu jsem objevila spoustu receptů! Tak jestli máte odvahu, tady je návod:
Klasika je prý vanilková "sněhulina"
Základní recept:
- 1 hrnek mléka
- 1/4 hrnku cukru
- vanilkový lusk, esence nebo vanilkový cukr
- + 4 hrnky sněhu
Postup:
Smíchejte mléko, cukr a vanilku. Nakonec přidejte sníh a metlou vyšlehejte - pozor v pokojové teplotě rychle taje, takže ihned servírujte nebo dejte "sněhulinu" ještě na chvíli za okno či do mrazáku. Posypat můžete oblíbenými dobrůtkami, nebo polít třeba javorovým sirupem, medem a ořechy
Vylepšené recepty:
Vylepšit si svoji "sněhulinu" můžete tak, že mléko vyměníte za poctivou šlehačku, nebo slazené kondenzované mléko (vynechte pak cukr). Mňam.
Čokoládová sněhulina
- 1 hrnek kondenzovaného mléka
- vanilkový lusk, esence nebo vanilkový cukr
- 2 lžíce kaka
- + 4 hrnky sněhu
Jahodová sněhulina
- 1 hrnek kondenzovaného mléka
- několik lžic jahodového džemu (podle chuti)
- + 4 hrnky sněhu
Sněhulina s javorovým sirupem (nebo karamelem)
- 1 hrnek plnotučného mléka
- 1/4 hrnku sirupu (javorový nebo karamelový)
- + 4 hrnky sněhu
Tak co vy na to? Vyzkoušíte? Vypadá to úžasně lákavě, ale pořád mi v hlavě zvoní ten naučenej budíček a křičí na mě: "Sníh se nejí! Sníh je špinavej." Tak třeba jednou, až budu někde na horách, dám si přes noc ven čistou mísu a trochu sněhu na tuhle dobrotu si nachytám...
Fotky a recepty jsou z blogů:
Znáte jiné bláznivé recepty? Sem s nimi!
Míša
Dnes jsme vyzkoušeli se smetanou ke šlehání a je to fakt dobrota! Určitě zkuste a nebojte se toho, my jako děti jedli sníh a lizali rampouchy pořád 😊
OdpovědětVymazat