LÁSKA V KAŽDÉM MĚSÍCI

Únor lásky čas? Kdo že to byl svatý Valentýn? Po pravdě - v naší rodině valentýnské tradici moc neholdujeme... Každý den v roce objímám své blízké a šeptám jim do oušek, že bych je za nic na světě nevyměnila! A jestli je 14. února nebo 20. září, to na tom nic nezmění.





Rozhodla jsem se ale zapojit do výzvy iniciativy jdeteven!cz, která čas od času osloví několik bloggerů a ti potom vymyslí zajímavé aktivity na zpestření pobytu venku (a nejen s dětmi). Zkrátka téma pro tento měsíc je Valentýn, a tak jsme se do toho pustili!

Sněhových a ledových hrátek už tu byla spousta - pokud to máte rádi, do tvaru srdce můžete zamrazit venkovní ozdoby, pokud máte srdíčkové formy na dort nebo muffiny, přidejte do nich trochu barviva a vyrobte dětem ledovou valentýnskou stavebnici, můžete postavit velké plastické srdce ze sněhu, můžete vzít ven barvy (nebo foukací fixy) a nějaké to srdíčko si do bělostného sněhu vymalovat. Spoustu dalších nápadů najdete také na stránkách jdeteven.cz, tak se tam mrkněte.

My jsme se rozhodli udělat valentinskou radost nejen sobě, ale také ptáčkům na zahradě. Pravidelně jim sypeme ptačí zob a únor jsme jim zpestřili také ovocem. Středně velké jablko jsem nakrájela na silnější plátky (asi 1 - 1,5 cm) a že máme všude kolem sebe tu lásku, tak jsme z nich ještě vykrájeli srdíčka.


Na silnou jehlu jsem navlíkla pevnou šňůrku a každé srdíčko jsem na ni navlékla - krájejte jablko jak se říká "na hvězdičku" - získáte tak pevný střed pro protažení šňůrky.


A pak už jsme si jen vyhlídli pěkný strom v klidné části zahrady. Můžete vyrazit také do parku, nebo pověsit jablíčka na balkon.


 Využijte i plátky z krajní části jablíček, ty se slupkou - jsou na bílém pozadí krásně barevná!


A když už jsme byli venku, svezli jsme se z kopečka...
  No nevypadá ptačí srdíčkový stromek krásně? Budem ho chodit pozorovat, jestli už se do těch dobrot někdo pustil...



A jestli chcete víc valentinské inspirace, sledujte stránku jdeteven.cz, kde už brzy vyjde souhrnný článek s tipy na hraní venku v únoru. Jsem zvědavá, co podnikají ostatní.

Hezké mrazivé dny a hodně lásky nejen v únoru

Míša


Komentáře