RYCHLÝ ADVENTNÍ KALENDÁŘ

Adventní kalendáře každým rokem řeší víc a víc rodin po domácku - místo čokoládových okýnek vymýšlíme, co a jak dětem zabalit, aby jim to udělalo radost. Já jsem letos zvolila variant velmi rychlou a jednoduchou, přesto myslím, že děti budou mít velikou radost. A věřím, že i přejdou absenci jakýchkoliv kalendářových sladkostí... Těch budou mít i tak od Mikuláše dost. A navíc pečeme cukroví, které se musí neustále ochutnávat, až mám obavy, aby nám do Vánoc něco zbylo :) Takže netřeba denní dávku zvyšovat ještě kalendářem.

Od začátku školního roku mě oba bombardují požadavky na vymýšlení nejrůznějších úkolů - spojovačky, rozdíly, hledání, malování... A protože máme doma prvňáčka, který se zamiloval do matematiky, rozhodla jsem se mu dopřát denní extra dávku nových vědomostí :) Koupila jsem hru Matematika v kostce (od Albi), kde je 70 obrázkových kartiček a otázky k nim. 24 kartiček bude v kalendáři, zbytek i s krabičkou pak najde pod stromečkem. Kartiček tohoto typu existuje spousta, stačí najít ty správné pro vaše dítko.
Úkolové kartičky (od Svojtky) dostane i holčička, ale v jednodušší verzi - typ najdi, dokresli, spoj atd.... Navíc se stíratelným fixem, takže je může používatpořád dokola a za pár let budou čekat na našeho benjamínka.
A aby to nám velkým nebylo líto, přidala jsem ještě celorodinný "zážitkový" úkol ze stránky Nápady pro Aničku.


 Kartičky mají tu výhodu, že se snadno vloží do obálek, takže žádné starosti s balením! Obálky můžete samozřejmě naplnit čímkoliv vás napadne a co se do nich vejde. Každou obálku jsem označila číslem, které jsem vyřezala na plotru - mimochodem, šikovné maminky, jestli ještě nemáte vymyšlený svůj dárek od Ježíška, plort je moc šikovná věcička ;)


Číslice jsou dvěma barvami - liché a sudé - protožekalendář bude jen jeden, ale děti dvě. Abych předešla každodenním hádkám, kdo bude rozbalovat, mají to lehce předpřipravané - už zbývá jen dohodnout se, kdo bude mít jakou barvu...


Naplněné obálky jsem už jen sešívačkou nacvakala na stuhu, každý den si děti jednu obálku odstřihnou.


Voilááá...



Hezký advent

Míša