VÁNOČNÍ MINI FESTIVAL

U nás začínají vánoční přípravy každý rok přibližně v půlce listopadu, po narozeninách mých dvou velkých kluků - syna a muže. A jsem moc ráda, že se nenarodili v prosinci! O víkendu proběhla velká rodinná oslava a teď už budeme myslet na advent, psát dopisy Ježíškovi, vyrábět výzdobu a nořit se do vánoční nálady.
A první prosincový víkend vyrazíme (no spíš vyrazím sama...) na mini - předvánoční edici dětského prodejního festivalu. Nejsem moc přes módu a hadříky, ale hračky a hry, to je mmmoje! Tak nakoukněte, na co se půjdu podívat já.


HRY A HRAČKY

Miluju dřevo a přírodní materiály a pomaloučku nenápadně se snažím i z dětského pokojíčku vytlačit plasty - bohužel dřevěné lego ještě nikdo nevyrábí... Ale co mi přijde jako úplně nejvíc super jsou nové stavebnice - vkládačky z papíru od značku Friendly paper, ty si musím osahat!


Taky dřevěná vkládačka a vůbec celá nabídka bloggerky Kitchenette stojí za nakouknutí. Už jste viděli ty dřevěné tácky na dětskou "dělenou stravu"? :)
A když mluvím o jídle, musím vám ukázat taky tyhle bájo dortíky do dětské kuchyňky. Už zdaleka nemají v nabídce jen sladkosti, řada přišla také na ovoce a další dobroty.  Já mám ve skříni pro dcerku jeden dřevěný po domácku vyrobený polotovar dortu, tak musím okouknout, jak že to ta šikovná maminka, která tvoří pod značkou Bajkajlaj, zdobí...


Krásné dřevěné hračky nabízí také stánek Arki - písmenkové kostky a božího koníka na tyči, kočárky... Na festivalu mini představí slovinskou značku ooh noo, brněnskou morrows a mumínkovskou kolekci porcelánu od finské značky arabia.



Na mini budou k vidění také parádní dřevěné retro hračky a úžasné bedny na všechno alá lodní kufr. Jestli se chcete na chvíli vrátit do svého dětství nebo možná ještě dál, určitě nevynechte stánek Eterle.












Hravé dřevo najdete taky na stánku Utukutu - věděli jste, že kromě houpacích prken a nových Spektra houpaček nabízí také tyhle domácí chůdičky? Jsou zaoblené tím správnýmsměrem, takže nejen baví, ale taky pomáhají zdravé nožní klenbě (a nejen u dětí).


PAPÍROVKY

A od dřeva ještě k papíru... Samozřejmě knihy jsou pod stromečkem pravidelným dárkem. K nám už letí Medvěd Wrrr, na kterého se moc těším. Na festivalu se určitě zastavím i stánku knihkupectví Pinwheels, kde mají mimojiné naše oblíbené baobabí knížky, ale hlavně se chci podívat na novou - původní českou - knížku Petra Horáčka Dlouhá cesta!
A druhá srdcovka jsou knížky ze studia POP-PAP - originální, krásné, klasika i novoty... Jen mám pocit, že tenhle styl víc baví mě, než děti...


Na Instagramu teď na mě často vykukují tyhle pracovní sešity a ekovoskovky slovenské maminky vysupující pod značkou byhana. Tak ty chci taky vidět a vyzkoušet naživo!


A můj papírový výběr uzavírá Malý hvězdář, kterého už máme doma a jsme nadšení všichni. Zajděte se podívat ke stánku Pikle, kde najdete nejen tuhle prosvětlovací sadu kartiček, ale také materiál na výrobu lapačů snů a hlavně super oblíbené kufříkové domečky.


LÁTKOVKY



No a protože máme doma malé miminko, určitě se zatoulám i ke stánku Vývoj dětí, kde si chci oňufat tyhle krásné péřové zavinovačky. Náš maličký už sice odrostl tomu období, kdy chtěl být pevěn sevřený v zavinovačce, ale měkoučké teplo má rád pořád a dodnes v něm nejlíp spinká. Se mu nedivím, taky bych se zachumlala, hlavně teď v zimě...









Stále častěji také přemýšlíme nad nějakou houpačkou do pokojíčku - Hojdavak jsem okukovala už vloni, dělají variantu pro miminka a pro starší děti. Dcerka jako miminko měla od stropu zavěšenou hacku, ale nijak zvlášť se jí tam nelíbilo, tak jsem ji zase záhy prodali. Teď v novém bytě a větší velikost bychom látkovou houpajdu možná užili...


Když už koukám po oblečení, tak chci, aby bylo hlavně praktické a pohodlné - zaujaly mě tyhle supr trupr roláčky pro prcky s dírou na palec (kdo by ji nemiloval!) a materiál vypadá hřejivě... Takže se určitě stavím u stánku Juliestore, a kdybyste chtěli nějkaké drby, tak právě holčička Julie je ta holčička z letošního zimního plakátu ;)


Festival se letos koná ve speciálních - běžně nepřístupných - prostorách obchodního domu Kotva v Praze na náměstí Republiky. Přímo na festival se dostanete z pasáže vpravo od hlavního vchodu do OC Kotva, kde bude pokladna a specilání výtah na nebeský festival. Prostory i přístup k nim jsou bezbariérové. 


Už teď se těším na tu atmosféru... Na náměstí Republiky budou vánoční trhy, strom a vůně dobrot...
 
Tak s kým se tam o prvním vánočním víkendu potkám???

Míša