ZA JÁCÍČKEM A FLORINKOU DO VILLY PELLÉ

Knížky Haló, Jácíčku a Medvídek Flóra jsou nejoblíbenějším večerním čtením našich dětí. Proto jsme si nemohli nechat ujít výstavu paní Daisy Mrázkové s názvem Co by se stalo, kdyby..., kterou můžete navštívit ještě do 28. ledna v Praze ve Ville Pellé.
Výstava je čistě obrazová, nečekejte žádné interaktiví panely a herní prvky. Přesto si ji děti užily, protože knížky paní Daisy Mrázkové znají zpaměti a podle vystavených obrázků si příběhy přeříkávaly. 
  

 Nejoblíbenějšími postavami jsou jednoznačně Jácíček a Flora. Jestli máte rádi Medvídka PÚ nebo Pippi Punčochatou, určitě si zamilujete i knížky Diasy Mrázkové, která krásným jazykem a s lehkostí (i když jinou poetikou) pronáší velké životní pravdy, probouzí lásku k přírodě, utužuje přátelství a podněcuje - nejen - dětskou fantazii...


 Medvídek Flora s medvědičkou Matoušovou a Mukánkem...


Děti zaujal i dokument o životě a práci Daisy Mrázkové, který se jako součást výstavy promítal a kde byla odhalena technika kresby pastelkami do mokrého podkladu, kterou jsme doma hned vyzkoušeli.


Naše video z výstavy a domácí tvoření inspirované prací Daisy Mrázkové si můžete pustit na našem YouTube kanálu.



Součástí výstavy je v podkroví villy atelier spisovatele, kde si děti mohou vyrobit vlastní knížku a vyzkoušet si práci spisovatele a ilustrátora. K dispozici je nejrůznější výtvarný materiál a oldschoolové psací stroje. Jako základ můžete použít pracovní listy z výstavy, my jsme je ilustrovali až doma.


 Výstava běží do 28. ledna, tedy už jen dva týdny. Najdete ji ve Ville Pellé (kousek od stanice metra hradčanská). Vstupné je 90,- dospělí a 60,- děti. Nenechte si ji ujít.


Míša