MATEŘSTVÍ JAKO CESTA K SOBĚ

Rozhodla jsem se, že rok 2018 bude rokem, kdy si začnu plnit své sny... Zní to hezky, že? Ale když o tom přemýšlím, tak zjišťuji, že spousta snů už se mi splnila! Především můj celoživotní sen o velké rodině. Ta je to nejlepší, co mám, a je to naprosto posvátná priorita číslo jedna. Každý se teď ptá, jestli už jsme skončili, a já jen krčím rameny... :) Takže přehodnocuji svůj plán pro rok 2018 a se vší pokorou říkám, že tento rok si začnu plnit své další (především profesní) sny. Dva z nich už mají velmi konkrétní podobu a jeden vám právě teď s velkou radostí představuji:

Mateřství jako cesta k sobě

Jsem študovaná češtinářka. Vždycky mě bavilo psát a číst a hlavně být s inspirativními lidmi,   poznávat nové osudy, dozvídat se nové věci. Moc ráda bych vám na blogu přinášela víc rozhovorů ale se třemi malými dětmi na to zkrátka není čas. Ono sepsat dobrý rozhovor není žádná sranda a zabere to strašnou spoustu času!
A tak mě napadlo, že to udělám jinak. Že budu dělat to, co mě baví - budu se scházet se zajímavými lidmi, povídat si s nimi, ale abych to pak nemusela přepisovat, škrtat a krátit na míru únosnou pro jedno kafe unavené mámy, rozhodla jsem se, že na to setkání pozvu i vás!
A tak v mé hlavě vznikla představa pravidelných besed, kde budete mít vy jako publikum nejen možnost vyposlechnout zajímavé příběhy mých hostů, ale také se ptát na věci, které vás zajímají a na které bych se já jako redaktor třeba nezeptala.




Duševní poruchy a jiné lahůdky

Na první setkání přijaly pozvání hned dvě úžasné dámy, každá z jiného těsta, každá s jiným životním posláním a přesto je něco spojuje... Je to psychika a její hra s námi a naším tělem. Duševních poruch stále přibývá, a nevyhýbají se bohužel ani maminkám malých dětí. Své o tom ví Martina Chomátová - maminka dvou malých dětí, autorka blogu Play Everyday a knížky Andromeda, elfka malá a organizátorka výletů pod názvem Mateřská na cestách a také Lelí Hnidáková - maminka dvou malých dětí, bývalá úspěšná markeťačka, autorka blogu Máma na blogu a především hrdá majitelka dortíkové kavárny Leli´s cupcakes.

Přestože naše první setkání s vámi bude o depresích, tak určitě nebude depresivní. :) Povídat si budeme nejen o samotných duševních poruchách a jejich projevech, se kterými se holky praly a úspěšně je překonávají, ale hlavně o tom, kde hledat pomoc, sílu, naději a radost do dalšího života. A kdo holky sledujete na jejich blozích, víte, že životního optimismu mají obě na rozdávání!


A teď to zásadní a důležité

KDE? Skautský Institut Praha (Dům U Zlatého rohu, Staroměstské náměstí 4/1)
KDY? každou první středu v měsíci - začínáme 7. března - 19:00-21:00 hod.
ZA KOLIK? 50,- na osobu 


- u vstupu se pak prokážete jen esemeskou, nemusíte nic tisknout.


Připojit se můžete také do skupinky Mateřství jako cesta k sobě na FB, kde budou pravidelné aktualizované informace k nadcházejícím tématům a hostům.

Tak co tomu říkáte? Přijdete? A vy mimopražské - chtěly byste videozáznam? (Teda vstup povolen i mužům, ale téma je čistě ženské ;) )

Těším se na vás

Míša