13.6. - KDYŽ MÁ MÁMA RAKOVINU...

Dlouho jsem se rozmýšlela, jestli tohle téma zařadit teď před prázdninama a jestli vůbec ho zařadit, ale rozhodla jsem se, že ano! Že je důležité, když silné ženy dokážou sdílet svoji zkušenost, své strachy, obavy, bolesti, ale i naději, radost a hledání nových cest. Když ukážou, že ty nové cesty existují. A že nikdy nejsme na svá trápení sami.





Pozvání tentokrát přijaly dvě úžasné ženy. První z nich je Edita Strusková. Fyzioterapeutka a statečná mám dvou malých dětí, která si bohužel nemocí sama prošla. Dnes je po úspěšné léčbě, je krásná, silná a aktivně se zapojuje do pomoci dalším onkologickým pacientkám. Nebojí se o své nemoci mluvit a podělí se nejen s námi osobně, ale její zápisky si můžete přečíst také na blogu Prsa v háji.


Druhou odvážnou ženou, která bude odpovídat na vaše dotazy je Markéta Jáchymová. Máma, která sama vážně nemocná nebyla, ale měla nemocnou kamarádku. Po dobu léčby se Markéta snažila zajistit co nejvíce pomoci s chodem domácnosti, aby měla kamarádka na léčbu klid. A zrodil se jí v hlavě nápad na aplikaci iPatronka. Ta by měla zapojit do aktivní pomoci co nejvíce lidí z rodinya blízkoého okolí, aby největší zátěž a péče neležela dlouhodobě jen na partnerovi a rodičích. Krátké video o aplikaci můžete shlédnout zde: https://youtu.be/y3p1qOP1AoU. Aplikace také počítá se zapojením odborníků a ženy budou moci sdílet své příběhy s ostatními pacientkami. Sdílení totiž pomáhá. Aby nikdo nemusel čelit rakovině sám.


Věřím, že i přes těžké téma (nebo možná právě kvůli němu) se nás opět sejde plný Divadelní sál ve Skautském institutu.

KDY: 13. června 19:00 do 21:00
KDE: Skautský institut 4, Staroměstské náměstí, Divadelní sál

Vstupenky můžete koupit v předprodeji přímo zde:




Těšíme se na viděnou,

Edita, Markéta a Míša

Komentáře