NÁŠ (NE)OBYČEJNÝ DEN MATEK

Většinu víkendů v roce trávíme mimo Prahu - jednak máme možnost vyjet na chalupu k prarodičům, ale i když nejedeme tam, tak plánujeme výlety do okolí, do přírody. To, že máme radši les než Staromák a radši jdeme k potůčku než k Vltavě na náplavku, to už o nás určitě víte. Ale dneska budete koukat, kde jsme trávili Den matek! Bylo to totiž v Karlíně! Řeknete si Karlín - činžáky, horko, tramvaje, žádná zeleň (kromě parčíku u kostela)... Vyvedu vás z omylu - i v centru Prahy je možné najít parádní klidná a přírodní zákoutí!

V sobotu v noci jsme se vrátili z jednodenního výletu do jižních Čech, kde jsme byli na otočku v Písku a v Českém Krumlově - i tam jsme našli parádní místa, kde turistická noha zatím nešlape, ale o tom někdy příště. Vrátit jsme se museli proto, že v neděli jsme měli pro celou rodinu zamluvenou únikovou hru Jungle. Byla to naše první rodinná hra, takže jsme moc nevěděli do čeho jdeme a udělali jsme už předem jednu zásadní chybu! Zapomněli jsme doma dudlík pro mimino!

Hra od Trapasmamas.cz je určená dospělákům, nebo skupinkám starších dětí - myslím tak kolem 10 let, by to už dali. Ale když jsou dva dospělí a dvě děti, tak i mladší můžou být užitečné a užijí si to. ;) Ze začátku se musí propátrat celá místnost a najít indicie a pomůcky, tak na to jsou děti úplně ideální!


Na místo jsme dorazili s předstihem, protože jsme si chtěli prohlídnout místo a v klidu se připravit (rozuměj nakojit a vyčůrat). Mají tu k dipozici odpočinkovou místnost a kuchyňský koutek, oboje se prý může využít taky na narozeninovou party, a můžete si přinést vlastní dort a pití - to mi přišlo super. Když je hezké počasí můžete si na oslavu pronajmout i nádhernou zahradu, kterou jsem v Karlínské zástavbě vůbec netušila. Je obrovská! Je tu prostor na hraní nebo grilování a  horko z rozpálených městských ulic tady vůbec necítíte, fakt ráj, hned bych sem šla bydlet :)


Nutno říct, že hra Jungle (inspirovaná filmem Jumanji) není primárně určená pro děti - je to docela makačka na bednu, takže jestli nemáte rádi strašidelná témata, která řeší dost jiných únikových her, tak vyrazte i s partou dospělých.

No a co myslíte, unikli jsme? No... Naše chyba - že jsme šli s miminkem bez dudlíku - se nám zásadně nevyplatila! Zatímco naše unavené dítko v cizím prostředí řvalo na celé kolo a já jsem se snažila ho asi polovinu času uklidnit, ideálně uspat, tatínek s dětmi (7 a 4 roky) se snažil řešit úlohy hry :) Byla to fakt nálož, úkoly jsou skvělé, ale pro jednoho dospěláka to bylo trochu moc! Já se občas zapojila, něco jsme sem tam našla, nebo přispěla dobrou radou, ale tatínkovi se mozek vařil :) Děti byli nadšené za každý malý pokrok, kdy se nám místnost rozblikala, ale nevnímají čas jako svého nepřítele, takže stres hodinového limitu visel jen na hlavě naší rodiny.
Celá hra má několik etap a předem nevíte, jak budou ty další náročné a kolik času vám zaberou... My jsme se nakonec zasekli na úplné prkotině - strkali jsme něco někam, kam to vůbec nepatřilo, protože jsme si mysleli, že to tam patří... To nám sebralo hodně času a museli jsme prosit o nápovědy... Nakonec jsme hru dohráli s několika nápovědami do konce a zabralo nám to 87 minut! Takže hodinový limit jsme nazvládli, ale prý jsme nebyli úplně nejhorší :) Zkusíte nás trumfnout...?

http://www.trapasmamas.cz/#nase-unikovky

Po hře jsme byli unavení a hladoví, takže jsme šli načerpat energii do Králíka v rádiu, který teď sídlí za rohem. Děti si tu pohrály v herničce a na dvorku, mrňousek mohl konečně z nosítka a prolezl se po podlaze a my si dali zasloužený kafe! Ani tady nebylo horko z města znát, takže ideální místo pro parné letní dny.


A Den Matek, který jsem si letos shodou náhod celý naplánovala sama, jsme zakončili u nás na Břevnově - v klášteře je otevřen nový výčep, kde točí místní pivo Benedikt, dělají kafe a mají i nanuky a tak a můžete tu být venku, děti si hrají na trávě, dospěláci probírají den a všichni jsou spokojení, takže kdybyste sem zavítali, doporučuju!


 Tak tohle byl můj (náš) Den matek. Taky jsem dostala několik dětských obrázků a šperk vyrobený z obrovského kusu pryskyřice, který prý našli vloni v lese :) Děkuju a miluju!

Míša

Komentáře