3 KARETNÍ HRY PRO DĚTI, KTERÉ BUDOU BAVIT I VÁS

Karty jsou ideání hra na prázdninové cesty, dlouhé letní večery, nebo poobědové siesty - vejdou se do kapsy batůžku, hra není nikdy stejná, takže se jen tak neomrzí a navíc tyhle si rádi zahrajete i vy a s vámi děti každého věku! Pojďte se podívat




 

Od 3 let - zvířecí přebíjená

Tohle mě dostalo hned! Je to vlastně úplně klasická přebijka, jen ji můžou hrát i děti, které ještě neumí čísla nebo nudný žolíkový karty vůbec nechápou - pravidla jsou naprosto jednoduchá - větší zvíře bere.


Jsou krásně ilustrované, a navíc se děti můžou naučit pojmenovávat 36 zvířátek, protože na každé kartě je někdo jiný.


A čísla opravdu nepotřebujete ;) Seženete třeba u Agáty na e-shopu a v kamenných prodejnách.

 

Od 6 let - první strategická hra

Hra vychází z příběhu o Medvědovi Wrrr, který se snaží zachránit knižní svět před piráty. A o tom je i tahle hra, pravidla jsou na první pohled komplikovanější, ale už na ten druhý jsem se chytla i já a byla to sranda.


Dvakrát mě sice překvapili piráti, ale pak jsem vykopala Edwarda, získala srdce knihařského stroje a bylo! Ve hře se potkáte se všemi postavičkami z knížky a každá má speciální funkci, takže jakou zvolíte strategii je jen na vás.


Hru seženete spolu s dalšími Wrrr věcmi na medvědím e-shopu.

 

Od 10 let - tajní agenti

Našim dětem sice ještě 10 není, ale vzhledem k tomu, že se tahle hra hraje v týmech, tak to ničemu nevadí. Jmenuje se to Krycí jména a je to hra, kde se zavaří mozek i dospělákům. Ale ne ve smyslu vědomostního kvízu - potřebujete spíš logiku, empatii, širokou slovní zásobu a analytické myšlení...


Často hrajeme dospěláckou verzi, kde jsou na kartičkách nápisy, tahle dětská je obrázková, takže se prcci můžou snadno přidat a vězte, že svým jedinečným pohledem na věci jsou často velkými pomocníky! Princip spočívá v tom, že se snažíte jedním slovem propojit co nejvíce obrázků (tajných agentů s krycími jmény) a zbytek týmu se je pak snaží odhalit. Ale pozor pod obrázky se skrývá také vrah!


Obrázková varianta hry nabízí spoustu mnohoznačnosí, nic není tak, jak byste čekali, propojit se dá i hokejista s houbou... Napadne vás jakým slovem?


Takže léto budeme trávit lenošením a karbanem, naše děti se v životě neztratí :D

Hezké léto!

Míša


Komentáře