NÁŠ PÁTÝ ENGLISH CAMP PRO CELOU RODINU

Už 5 let jezdíme celá rodina na anglický tábor, který pořádá parta Američanů ve spolupráci s pražskou Pochodní. Je to skvělý způsob, jak oprášit angličtinu a pro děti první seznámení s cizím jazykem. Když jsme byli poprvé, byly nejstaršímu synovi 2 roky, teď už máme děti 3 a spoustu nových přátel z dalekého kontinentu. Jak to na campu chodí, proč se tam rádi vracíme a jaké dárečky jsme letos posílali dětem do USA - o tom bude tenhle článek.


Poprvé jsme jeli vlastně do neznáma - psal se rok 2012 a já jsem chodila na angličtinu pro maminky do našeho mateřského centra v pražských Řepích. Angličtinu vedla úžasná Rachel - Američanka žijící v Praze - a pozvala nás na tábor, který měl tenkrát už 10letou tradici.

  Tábor myslí na všechny generace a věkové skupiny - hlavní program je pro děti od 7 do 17 let - jsou rozděleny do skupin podle věku a každý den mají na programu Angličtinu hravou formou, Life lessons (úkoly k zamyšlení), Tvoření a Sporty. Odpoledne pak celotáborové soutěže a večer film v angličtině nebo deskové hry.  O děti se stará skupina asi 30 amerických lektorů, k dispozici jsou jim i čeští organizátoři.

Momentka z celotáborové soutěže
 Náš nejstarší syn byl letos poprvé sám ve skupince s programem a byl nadšený. Naučil se spoustu nového, nejen co se angličtiny týče. Ale viděl také, jak funguje kolektiv různě starých dětí a dospělých, kde každý pomáhá každému.


Středa bývá tradičně věnovaná celodennímu výletu a večernímu ohni, kde se opékají nejen buřty, ale také americké "maršmelouny" S´mores. A zpívá se do noci. Letos byl camp ve Velkém Meziříčí, takže na túru se šlo na nedalekou rozhlednu, a rodiny s dětmi se rozjely na výlety po okolí.


Dospělí mají svůj vlastní program - který je zcela dobrovolný. Dopoledne a odpoledne angličtina, konverzace na připravená témata, videa, písničky... K tomu cvičení, vyrábění a velice oblíbený Book club! :) Miminko ještě spí dvakrát denně, takže se nám dařilo ho alespoň na část anglického programu uspat, případně jsme se vystřídali ve hlídání - někdy seděl u stolu s námi a poslouchal :) Předškolní děti mají svojí skupinku s českými hlídacími tetami.


Za celým táborem stojí dva manželské páry z Michiganu. Jsou úžasní, obětaví, mílí a mají kupu vnoučat. Každý rok se ptají, co českého by jim mohli přivézt jako dárečky zpátky do USA. Tak jsem letos rozhodila sítě a poprosila naše spřátelené šikovné firmy (většinou maminky na mateřské dovolené, nebo mladé holky s touhou měnit svět) a nasbírala tenhle balíček úžasností, které pocestují přes oceán. Mockrát vám všem děkuju a přeju spoustu spokojených zákazníků, protože to, co děláte, je krásné a má to smysl!


A jaké hračky si užijí svoji velkou cestu do USA???

Náramky Plaebuu

Krásné handmade náramky na míru pro malé i velké princezny z přírodních minerálů. :) Do Ameriky poslali dva něžné náramky zdobené rudou růžičkou. Děkujeme!

 

POP-PAP

Unikátní knižní vydavatelství, za kterým stojí parta mladých designérů a ilustrátorů, určitě stojí za pozornost, tolik papírové krásy se jen tak nevidí. :) Do Amriky poslali originální zápisník 3v1 - linky, čtverečky i prázdné listy. Děkujeme!


Duomamas

Rodinná firma báječné Evy vznikla na mateřské dovolené a šije oblečení (nejen) pro děti. Specialitkou Duomamas jsou bambusové kousky - od bodíček pro miminka až po trička pro dospělé. Měkké, hebké, savé a rychleschnoucí - dokonalé :) Do Ameriky Eva poslala komplet trička a kraťásků. Děkujeme!


Pikle

Holky z Pikle z našich stránek už určitě znáte - další z projektů, které vznikly při dětech a dnes mají široké porfolio hraček. Nejoblíbenější jsou stále domečky v kufříku. :) Do Ameriky Janka s Jitkou poslaly dřevěné tkací rámečky a prosvětlovací karty Malého hvězdáře. Děkujeme!


Little Bears

Maruška je úžasná miminka dvou prima rošťáků a stojí za značkou Malých medvědů, kterou neustále zdokonaluje a posouvá dopředu. Věřili byste, že všechny kostičky a sudoku, které prodává, maluje ručně? :) Do Ameriky putují černo-bílé kostky. Děkujeme!


Pimpili

Obchůdek milé Anny byl pro mě velikým překvapením a pohlazením na duši - určitě k ní nakoukněte! Tolik krásných panenek - a vše ručně s láskou šité. Zamilovala jsem se na první pohled a pak na druhý, když nám předala chrastítko pro miminka, určitě vám ho ještě ukážu třeba na Instagramu. :) Do Ameriky letí úchopová chrastící panenka. Děkujeme!


Pohlednictví.cz

Věděli jste, že existuje specialozovaný e-shop na pohlednice? Mají v nabídce krásné, nejen dětské, ale s nejrůznějšími motivy od českých ilustrátorů, turistické, zvířátkové, tematické... Tak kdybyste potřebovali zásobu třeba pro děti na tábor, mrkněte. :) Do Ameriky putují dvě sady čarodějných vymalovávacích obrázků. Děkujeme!


Z neznáma

Vydejte se na cestu vesmírem s personalizovanými knížkami a mimozemšťánkem Yksym - k tomu přidejte pracovní sešit, kde je spousta nevšedních úkolů a zajímavostí ze světa kosmonautů. Na to utáhnete každé malé děcko. :) Do Ameriky letí sada vtipných tetovačkek lidské tělo a vesmírný pracovní sešit. Děkujeme!



Tak to byl náš letošní english camp. Kdybyste se chtěli příští rok přidat, nebo poslat vlastní děti, informace najdete ZDE. Ale vím, že po republice se podobných táborů koná spousta. Zkuste se zeptat třeba lektora angličtiny u vás na základce, jestli o nějakém neví.

Hezký zbytek léta a spoustu prima zážitků!

Míša




Komentáře