NÁVOD: INDIÁNSKÝ NÁHRDELNÍK

Když D jednoho dne zatoužila být indiánkou, otevřeli jsme internet a hledali ispiraci. Našli jsme obrázky nejrůznějších náhrdelníků a čelenek, a protože já mám neustále plné ruce prcka, tak jsme zvolili jednoduchou variantu z brček, kterou zvládla 4leťačka komplet sama. Na chalupě máme pravé indiánské týpí, kde velkej brácha letos nocuje s dědou - indiánským náčelníkem. To budou koukat až na víkend přicválá Nšo-či :).


Široká brčka nejprve nastříháte na krátké "korálky".


Ty pak navlékáte na dlouhou tkaničku tak, aby každým korálkem prošla tkanička zleva i zprava.


 První jsem pomohla umístit na střed, další pak už navlíkala D sama - nejprve prostrčila do korálku z každé strany jeden konec tkaničky a pak utáhla.


A bylo hotovo! Už dva dny ho nosí a nesundá z krku :).


Zbytek korálků si namotala na zápěstí. Jako čelenku jsme použily také tkaničku a na její konce jsme přivázaly barevná peříčka. A pak prohlásila, že potřebuje ještě koně!


Tak jsem ji na tvrdý karton předkreslila obrys koňské hlavy a zbytek už byl zase na ní - vybarvit a vystřihnout, pomohla jsem děrovačkou udělat dírky na hřívu, sama pak nastříhala a nauzlíkovala vlnu, koně jsme přilepily na tyčku a bylo hotovo! Fotky nemám, protože mimino...


 Krásný zbytek indiánského léta vám všem!

Míša


Komentáře