6.3. - VYMODLENÁ MIMINKA

Na začátku března to bude rok od našeho prvního setkání s povídáním o mateřství! Jsem moc ráda, že chodíte, že vás témata zajímají a že se ptáte a sdílíte s námi vaše zkušenosti. První téma bylo zatím to nejtěžší a nejintimnější - poporodní deprese. Holky Martina a Lenka od té doby ušly další kus cesty, Martina porodila třetí miminko a dopsala knihu, Lelí úspěšně buduje svůj byznys a já jim oběma moc držím palce!

Téma na roční výročí bude podobně intimní a povídání (snad) stejně krásné a inspirativní. Úkolem našich společných večerů totiž je dávat naději. Ukázat, že my - ženy - jsme na stejné lodi, a i když se někdy naše situace zdá bezvýchodná, nesmíme ztrácet víru v dobré konce.

Tentokrát se sejdeme se dvěma úžasnými ženami, které nám budou vyprávět o svých zkušenostech s asistovanou reprodukcí... Obě mají zkušenosti z práce na klinikách a obě o tom napsaly knížku - každá po svém.

Denisa Hledíková

Denisa pracovala přes dva roky na klinice ve Vídni a tam si potvrdila, že při touze po miminku, které nepřichází, je nejdůležitější péče o duši. Mladé páry a obzvlášť maminky potřebují hlavně čas a podporu.
V Rakousku ale objevila ještě jeden fenomén, který jí na našem trhu chyběl - literaturu pro děti, které přišly na svět díky asistované reprodukci. Po návratu domů jednu takovou knížku napsala, aby i čeští rodiče měli oporu ve vyprávění, jak jejich děti přišly na svět. Protože každé miminko je zázrak!



Nina Aderito

Nina je maminka. Maminka, která ví, jaké to je na miminko čekat. Zná to z práce, ale většinu cestiček pak prošlapala, když sama nemohla otěhotnět... Všechny svoje zkušenosti - pracovní i osobní - sepsala do knížky, která by měla vyjít každým dnem.

"Kniha je tak upřímná a pravdivá, že jsem se přestala ohlížet i na spisovný jazyk. Chtěla jsem knihou zbořit tabu o neplodnosti a všechny ty fámy a polopravdy poslat do zapomnění. Ať vám přinese štěstí a klid."


Jestli i vy na miminko už dlouho čekáte, nebo máte děťátko, kterému chcete vyprávět o svém štěstí, když jste zjistili, že konečně přijde na svět, přijďte si s námi popovídat. Děvčata budou otevřeně mluvit o svých zkušenostech a bude velký prostor také pro vaše dotazy. Vše v intimním prostředí, bez foťáků a kamer. Sdílení pomáhá!


http://www.bonkido.cz/vstupenky/

Kdy: 6. března 19.00-21.00
Kde: Skautský institut, Staroměstské nám. 1/4, 110 00 Staré Město - Divadelní sál 
Vstupenky:  předprodej na www.bonkido.cz/vstupenky
Kapacita sálu je 40 osob.

Těšíme se na vás

Míša, Denisa a Nina



Komentáře