JAK VYROBIT SLEPIČKU A OVEČKU

Dneska pro vás máme rychlý návod na dvě velikonočné zvířátka - slepičku (nebo kohoutka) a ovečku. Obojí zvládnou děti cca od 5 let samostatně, mladší případně s dopomocí. Tak jdeme na to:







 Slepička

Karton od vajec (na 10 kusů)
Barevné čtvrtky
Oči
Lepidlo
(Peříčka)

Kartony na 10 kusů vajec mají - narozdíl od těch velkých na 30 vajec - vysoké prostřední výstupky, které jsou ideální na slepičí tělíčko. Vystřihněte jeden rohový chlíveček po vajíčku společně s tímto výstupkem (jako na fotce) a většinu práce máte hotovou. :)


Pak už nechte tvoření na dětech a jejich fantazii. V první řadě můžete slepičku nabarvit fixkama nebo vodovkama. My jsme neměli tolik času, tak jsme jen nalepili očka a zobáček je z přeloženého kosočtvrce.


Pro hřebínek jsme opatrně nařízli vršek hlavičky a zasunuli červenou čtvrtku. Ocasní pera máme vystřihnutá z čtvrtky - když na to koukám, on je to asi nakonec spíš kohoutek, co...? Můžete použít i opravdická barevná peříčka z výtvarných potřeb.


A až budeme mít barevná vajíčka, jedno posadíme slepičce na záda.

Ovečka 

Karton
Zbytek vlny
Fixy nebo vodovky
Lepidlo nebo tavná pistole 

Tahle ovečka je letošní internetový hit, tak jsme ji taky vyzkoušeli. Naše 5letá Dodo ji zvládla úplně sama včetně práce s tavnou pistolí (pod dohledem).


Z kartonu vystřihněte kroužek asi 4 cm široký. Vlnu smotejte do klubíčka, které proleze otvorem v kartonovém kroužku, a celý karton omotejte (klidně v několika vrstvách).
Pak vystřihněte ještě hlavu a čtyři nožky. Pomalujte a přilepte buď tekutým lepidlem, nebo tavnou pistolí na vlnu.


Tradáááá! Ovečku můžete pověsit do prostoru nebo postavit třeba na parapet. My máme doma stádo oveček a 2 slepičky!


 Hezké velikonoční tvoření

Míša


Komentáře