ZÁHADA ČERNÉ HUSY

Fandím každé mamince, která vymyslí a zrealizuje vlastní projekt! Je vás spousta, znám vás, mnohé jste mými kamarádkami, jiné sleduji na Instagramu. Nezáleží, jestli je vaše firma velká, nebo malá, jestli prodáváte v milonových obratech, nebo máte jeden produkt, jste skvělé, protože děláte to, co vás baví a umíte to dotáhnout do konce!
Pro vás všechny doporučuju jako událost roku Mamafest a jeho podpůrnou skupinu na Facebooku - je to setkávání maminek podnikatelek - těch malých i těch velkých, najdete tam spoustu informací, ale nesmíte se bát. Mamafest je o sdílení a poznávání se, navazování kontaktů, najdete tam své vzory nebo si řeknete, že takhle to fakt dělat nechcete.

No, to byla jen vsuvka na okraj, ale k té huse!!!
 Záhada černé husy je venkovní detektivní hra pro děti - ideálně školního věku, protože je potřeba něco přečíst, sledovat trasu na mapě a je potřeba mít trochu logického myšlení. My jsme se na pátrání vydali se všemi dětmi - kočárek projel všude v pohodě, předškolačka se částečně zapojila (hlavně do hledání míst s úkoly) a nejvíc si to užil náš druhák a já. :D



Jak hra probíhá
Přihlásíte se na webu na určitý čas, zaplatíte poplatek a 1-2 dny předem vám přijde email s instrukcemi, kde přesně máte být (včetně možností dopravního spojení) a kde si vyzvednete balíček pro hru. Hra se odehrává v Praze-Libuši, je to příjemná procházka, většinou po cyklostezce, takže kočárky, nebo koloběžky klidně s sebou, ale zároveň pozor na ostatní cyklisty! Nám cesta až k vyřešení záhady trvala asi hodinku a na trase bylo 5 zastavení, na kterých musíte přijít na kloub záhadě ztracené vzácné husy.


Nebudu vám tady samozřejmě ukazovat žádné úkoly, ani nápovědy. Řeknu vám jen, že se toho nemusíte bát, nejde o žádné šifry, spíš o logické uvažování, kritické přemýšlení a práci s textem, který dohromady tvoří celý příběh.


Samozřejmě nejlepší je nechat děti hrát samotné! Ale měla jsem co dělat, abych se udržela :D Alespoň jsem cestou četla příběh, za kterého se vycházelo. Děti starší 10 let byste mohli na trasu pustit i samotné a počkat na ně v cíli u piva nebo limonády.


 Jde se podle mapy - nechali jsme nejstaršího navigovat, už to samotné je pro děti zábavná výzva! Cestou pak potkáte babičku, která už toho spoustu viděla a zažila a může vám pomoci, kdybyste si s něčím nevěděli rady... A možná se od ní dozvíte víc, než byste čekali! Ale teda husu má jen bílou...


Těsně před cílem! To už pak stačí jen dát si 2 a 2 dohromady... Což ale může být poněkud zapeklité, neraď jim, neraď, neraď... aaaa! Tak jsem aspoň fotila.
V pozadí vídíte cílové místo detektivky - kavárnu Bikeclinic, kde se pak můžete občerstvit, a hned vedle je zastávka autobusu MHD. My jsme přijeli autem, takže jsme celou trasu šli zase pěšky zpátky a zastavili jsme se na hřišti, které jsme dětem při hře slíbili.


Dobře to dopadlo!!! Husa byla objevena a hrdě připnuta na mikinu. Děkujeme!


Už jen napsat vzkaz do herního deníčku a máme splněno! Další hráči přišli chvilku po nás. Je fajn hlídat si zhruba časy, abyste se na trase a v cíli nepotkali, abyste nebyli ochuzení o překvapení a napínavost detektivní zápletky.


Černá husa se hledá v Libuši každou sobotu, za nás je to ideální nenáročný rodinný výlet s motivací pro děti školního věku. Doporučujeme ❤

Míša a Bonkido

 

 


Komentáře