PRACHATICE - AREÁL LESNÍCH HER

Šumava. I když jezdíme už 8 let stále na to samé místo, pokaždé objevíme něco nového. Letošní TOP byl jednoznačně Areál lesních her v Prachaticích. Samotné historické centrum je moc pěkné, městečko je upravené, udržované, živé. Ale jestli máte s dětmi radši les - vyjeďte k Markétiným lázním, ve směru na Volary a tam až k lesu. Potkáte parkoviště a jste na místě!

Je to zatím nejhezčí lesní hřiště, jaké jsme navštívili. Trasu projedete i s kočárkem, pokud máte mladšího sourozence - atrakce jsou doporučené od 3 let, ale tak co s dvouleťákem, že...? Takže s naší asistencí si také něco vyzkoušel. Na trase najdete pět zastavení, každé by stálo skoro za samostatný výlet :) a každé je inspirované životem nějakého lesní živočicha. Víc u fotek:

1) Mraveniště

Dva zahloubené domky spojené tunelem a taky podzemním telefonem představují život v mraveništi. Děti si mohou prolézt na vrcholku i pod zemí.



2) Veverčí stezka

Víte, jak rychle běhá veverka?Jestli jsou vaše děti hbité jako ona, to si můžou vazkoušet na dalším zastavení - nestabilní mosty, prolézací klády, houpací most, kladiny


U každého zastavení je cedulka s popisem zvířátka - psáno svižným jazykem, zajímavé informace, žádná suchařina!


3) Ptačí hnízdo

Každé ptačí hnízdo je jiné. Každý druh má svoji vlastní architekturu! Někteří ptáčci mají hnízda otevřená ve větvích stromů, jiní přilepená pod střechou domů.


A moudivláček si dělá uzavřené kukaně, a jednu z nich si tady můžete vyzkoušet v lidské velikosti.


4) Pavučina

Cedulka u pavouka mě fascinovala nejvíc - jak důmyslně je to zařízené, že se pavouci nechytí do vlastních sítí, jak jsou obratní a chytří! Takhle pletou své pavučinky a aby toho nebylo málo - na tu základní osu používají pevné nelepivé vlákno, po kterém se pak snaží pohybovat. A ten výplet je z jemnějšího, pevného a lepivého vlákna, které už pavoučí oběť nepustí...


A takhle vypadá pavoučí zastavení, kolem domečku jsou sítě, po kterých se může vylézt nahoru a vzadu je skluzavka.


5) Posilovací okruh

Závěrečné zastavení nadchlo hlavně naše dva nejstarší kluky - otce a syna! Je to velký posilovací okruh se spoustou zajímavých překážek - klády, provazy, lezeckou stěnu, ručkování, hrazdy, lavice...  Označen je 12+. Dáte tři kola za sebou? Tematicky je toto zastavení věnované prachatickým pověstem - takže vy si tu můžete prohlédnout vyřezávané sochy a přečíst si jejich příběhy, než se mládež zničí!


Až budete v okolí Prachatic, určitě tohle místo navštivte. Kousek odtud je i Zookoutek a Stezka víly Majolenky pro školní děti, takže výlet je to určitě na celý den!

Míša a Bonkido ;)



Komentáře