HRA NA ZRCADLO

Znáte klasickou hru na zrcadlo? Dva stojí proti sobě a jeden je zrcadlem toho druhého, takže musí zopakovat každý jeho pohyb! Zvednete ruku - dítě zvedne ruku, dotknete se ucha - dítě se dotkne ucha. Je to sranda a taky dobrý trénink pozornosti, ematie a v neposlední řadě koordinace pohybů a rovnováhy, když zadáte zrcadlu ty správné cviky. ;)
 Děti tyhle hry milují - ať už jsou to opičiny pohybové, nebo ty slovní, kdy po vás pro velikou zábavu všech zúčastněných opakují každé slovo!

Tak my jsme si dneska vyrobili takovou taneční podložku, na které jsme se všichni pěkně vyřádili! Stačí vám k tomu malířská papírová páska. Tou se dá udělat v bytě klidně i klasický skákací panák, nebo cokoliv jiného. Nalepíte ji na lino, plovoučku, dlažbu i koberec a pak beze stopy sloupnete a vyhodíte.


 My jsme si udělali dva stejné tvary proti sobě, každý ze šesti čtverců o velikosti tak akorát na dětskou nožku. A hra může začít.


Pro začátek vyzkoušejte jen jednoduché jednokrokové pohyby - stát uprostřed a úkrok stranou vlevo, úkrok stranou vpravo, krok dopřed pravou, krok dopředu levou...
Když tohle děti zvládnou můžete přidat poskoky oběma nohama naráz - ze základního postavení skok do roznožení a zpět, skok dopředu a zpět. No a pak už libovolné kombinace a taneční variace podle vaší fantazie. ;) Na Facebooku najdete i video u našeho zrcadlení.


 Děti to po chvíli chtěly propojit do jedné velké mřížky a zkoušely hrát Twister - stáli oba proti sobě a plnili stajné pokyny - pravá noha třetí políčko, levá ruka čtvrté políčko... a úkolem je vyměnit si pozice. Velká sranda!


Další hra je napadla z Bludiště na ČT - znáte? Jeden vyznačil cestu přes síť, druhý si ji na 10 vteřin prohlédl a pak ji musel po slepu (tedy po paměti) projít krok po kroku.


Určitě vymyslíte i další možnosti hraní a blbnutí, nechte to na dětech a dejte si kafíčko.

Hezké zrcadlení a pro další nápady sledujte náš Facebook a Instagram.

Míša


Komentáře