NÁVOD / PAPÍROVÍ ANDĚLÍČCI


Vyrobte si s dětmi jednoduché andlíčky, kteří ozdobí vánoční stromeček, nebo větvičku ve váze. Jsou krásní i jako drobný dáreček třeba pro paní učitelky, nebo naopak ze školky pro maminky.








Papír můžete použít libovolný, bílý nebo barevný. Krásně vypadají staré noty, klidně nakopírovaná stránka. Z jedné A4 uděláte jednoho velkého anděla nebo dva menší. Pravidlo jako se vším - čím menší dítě, tím větší papír a pomůcky ;)

My máme menší andělíčky z papíru A5. Rozdělte list A5 na dvě poloviny a z každé poskládejte harmoniku podél delší strany.


Vzniknou vám dvě harmoniky, přiložte je k sobě a ve stejné výšce ohněte rukávy pro anděla. Cca  ve dvou třetinách dílky papíru.


Slepte lepidlem prostření části a také spodní strany obou rukávů - jak je ukázáno na obrázku:


Takhle vypadá andělíček bez hlavy. 


 Jako hlavičku použijte libovolný korálek, do kterého provlékněte šňůrku pro zavěšení. Potom korálek se šňůrkou přilepte nejlépe tavnou pistolí k tělíčku anděla.


 A máte hotovo.


Stejně můžete udělat také vločku - tahle je z celé jedné A4 rozdělené na 4 části, tj. 4 harmoniky. Každá harmonika je přeložená přesně napolovinu a pak všechny slepené k sobě.


A ještě shrnutí, kdybyste si chtěli návod jednoduše uložit:



Krásný tvořivý advent!

Míša


Komentáře