NÁVOD / SRDÍČKA Z LÁSKY

Srdíčka všude kam se podíváš! Jednoduché tipy na obrázky pro maminky, babičky, tetičky, kamarády a vůbec všechny, které milujete. Nehledejte speciální příležitosti - každý den je dobrý na to říct někomu, že ho máme rádi.
my jsme si tentohrát hráli hlavně se suchými pastely a tuší. Ukážeme vám ale i jeden trik pro nejmenší prcky a jedno kouzlení s nůžkami.





1) Suchý pastel

Suchý pastel je skvělá technika pro všechny děti, které (už) se nebojí ušpinit si při práci ruce. A nebojte se, jestli zrovna ten váš volá po ručníku, hned jak si otře malíček barvou, tak věřze, že z toho vyroste - jako náš nejstarší.


Obrázek z úvodní fotky článku zvládnete i s nejmenšími dětmi. Vystřihněte z papíru srdíčko, přiložte ho na čistou čtvrtku, dobře držte a nechte děti přemalovat papír suchými pastely a rozmazat barvu prstíky. Starší to zvládnou sami.


 Výsledek je bílé srdíčko uprostřed barevného pozadí.


TIP na vystřižení pravidelného srdíčka
Papír přeložte a na hřbetu vystřihnete poloviční srdce 
- nahoře pěkný velký oblouk a rovnou špičku dolů - 
po rozložení papíru budete mít krásné souměrné srdíčko!

2) Suchý pastel s tuší
Tuš je parádní pomocník na výrobu domácích omalovánek. Srdíčka jsou vděčné téma, můžete si s omalovánkami vyhrát a zvládnou si je vyrobit i děti samy.




Omalovánky jsme po zaschnutí vybarvili zase suchým pastelem. Vypadá to moc hezky. 




TIP jak suché pastely zafixovat
Hotové obrázky přestříkejte bohatě obyčejným lakem na vlasy. 
Pastely tím zafixujete, takže nebudou špinit.

 3) Tiskátka pro nejmenší

Malinké děti rády obtiskávají cokoliv jim přijde pod ruku. Hotová razítka jsou super. ale jednoduše si můžete vyrobit i domácí tematická. Třeba razítko z brambory je hit všech generací - srdíčko vříznete hravě.
A srdíčkové razítko uděláte i z roličky od toaletního papíru. Nejprve ji po celé délce splácněte a pak vrchní přehyb promáčkněte dovnitř. A trošku vytvarujte.


 Tiskali jsme na velký papír temperkami rozetřenými na tácku.


Stejná tiskátka pak ale použila i předškolačka na ozdobení obrázku pro tátu.


Je fajn, kdy malým dětem necháte pro tvoření svobodu. Chtěl taky vyzkoušet pastely, ale po svém. Přečmáral jimi ta krásná natiskaná srdíčka... Ale v tom je přece krása dětského tvoření - že nikdy nevíte, kdy a jak skončí. Jejich obrázky jsou mnohovrstevnaté a vždycky jsou za nimi emoce a zajímavé příběhy. Všimněte si totiž, že ten pastel není jen tak načmáraný - vede přesně tak, aby všechna srdíčka spojil nebo obkroužil.



 4) Srdíčkové girlandy

Děti, které mají rády nůžky - a vlastně i ty, které stříhají nerady - můžete překvapit tímhle kouzlem. Proužek papíru přeložte na půl, pak ještě napůl, pak ještě napůl... Záleží na tloušťce papíru, skládejte tak dlouho, aby to šlo ustřihnout. Tu hromádku pak vystřihněte podle obrázku - nahoře oblouček a dole šikmou čáru. Dejte pozor, abyste neprostřihli boky! Rozložit, ozdobit a tradááá!


 A ještě jeden bonusový obrázek, kde jsme suché pastely vyměnili za velký tlustý štětec a temperky, tak to funguje - pro ty, kdo se nechtějí ušpinit ;)


 Tak krásné tvoření lásky

Míša


Komentáře

Okomentovat

Děkujeme za váš komentář :)