PLOTREM NA DĚTSKÉ KRESBY

Objevila jsem kouzlo řezacího plotru - tedy ještě jsem nepronikla zdaleka do všech jeho tajů (a že jich je!). S jeho pomocí můžete řezat nejen papír na nejrůznější šablonky, ale také například látku, nažehlovací fólie, nebo leptat sklo! Nevěříte? Sledujte CUT blog, tam najdete spoustu nápadů a inspirace, jak se dá plotr využít. My jsme se do toho napoprvé pustili trošku punkově - prý existuje několik vychytávek, jak si práci ulehčit, ale z výsledku máme velikou radost.


Nejprve jsem zkusila řezat jen papír, abych pochopila program a fungování plotru, ale je to opravdu celkem jednoduché. Na internetu je ke stažení celý manuál k použití a spousta návodů na přesné nastavení plotru i práci s programem Silhouette Studio


No a pak jsme se pustili rovnou do projektu, který jsem chtěla vyzkoušet už dlouho. Přenášeli jsme dětský obrázek na tričko - kromě toho, že je to zas "něco jiného", je to také milá vzpomínka na dětské kresby, takže už máme nachystné obrázky i na trika pro tatínka.


Nejprve je potřeba dostat obrázek do počítače - vyfotit nebo naskenovat a v programu Silhouette Studio ho připravit k vyřezání. Já jsem ho napoprvé nijak neupravovala, ale program nabízí spoustu funkcí, které stojí za prozkoumání.


Když jsem psala o našem punkovém postupu - teď se k němu dostávám. Na internetu můžete koupit speciální řezací materiály pro všechny možné akce, co chcete s plotrem podnikat... Speciální lepicí fólie, nažehlovačky a hlavně přenosové materiály. Nejjednodušší by bylo koupit nažehlovací fólii, obrázek z ní vyříznout, přenést, zažehlit a bylo by hotovo!


Náš punk spočíval v tom, že jsem chtěla použít textilní barvu a ne zažehlovačku. Obrázek jsem si proto vyřízla na obyčejnou samolepicí fólii, kterou jsem koupila v papírnictví, a pak ho opatrně přelepovala na tričko. Dílek po dílku - nožky, ruce, oči...


Potom jsme společně s D nanášely černou textilní barvu houbičkou do vzniklých obrysů. 


A nechaly zaschnout podle pokynů na barvě.
Zjistily jsme, že vlastně můžeme použít i ty obrysy, které nám po vyřezání zůstaly, takže D má stejný obrázek na tričku i na skříni.


Když barva zaschla, D si opatrně sloupala všechnu fólii a jako kouzlem jí na tričku zůstal jen původní obrázek medvídka.


 Příště bych ho líp umístila - trochu níž pod šev trička. Ale D je nadšená a to je hlavní! Už máme nachystané obrázky a nápisy na trička pro dospělé.


CHCETE TAKY SVOJE TRIKO?

 Mám pro vás soutěž! Jeden z vás vyhraje tričko s dětským obrázkem dle vlastního výběru. Na podrobnostech se domluvíme s výhercem soutěže.

SOUTĚŽ BYLA UKONČENA 
TRIČKO DLE DOMLUVY VYHRÁLA PANÍ JEANNETTE TESAŘOVÁ 
GRATULUJEME!

JEDNA SOUTĚŽ NESTAČÍ!

A mám ještě jednu skvělou zprávu - komu jedna soutěž nestačí, může se těšit hned na 12 plotrovacích soutěží na CUT blogu! Právě dnes tam startuje dlouhodobá výzva pro všechny kreativce, do které jsem se zapojila i já s dětmi. Po dobu 12 týdnů můžete vždy v neděli vyhrát jeden výrobek, který vymyslel a zrealizoval některý váš oblíbený bloger - těšit se můžete třeba na nápady Moderního fotra, Madame Coquette, Míši z MK Life a dalších. Sledujte proto CUT blog i na Facebooku a o našem velkém týdnu vás budu ještě informovat.
 
http://cutblog.cz/soutez/


Tak hlavy nažhavit a můžete se těšit na zajímavé výhry.

Míša



Komentáře

  1. Anonymní20.2.17

    bezva napad, plotr bych si rada vyzkousela ;)

    obrazek bych asi nemalovala, neb to neni moje silna stranka, ale tricko bych vyrobila dcerce - ted bude mit rok, tak k narozeninam :))

    fb: lucie lesprix
    competluc@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní20.2.17

    Zdravim:)
    Premyslela jsem a nechala bych udelat obrazek od moji maminky,je moc sikovna,takze by vymyslela urcite nejakou krasu. A nechala to natisknout me dcerce na tricko.
    horakol@volny.cz

    OdpovědětVymazat
  3. :) paradni napad a zajimava masinka. Me by se libil temer 3lete dcery vytvor na tatinkovo tricko, jenze ona dela krasne malby jen na magnet.tabulku :)
    vagnerovamonikaz@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní20.2.17

    Chtěla bych přenést hezký motiv s textem je mi 7 pro mého syna k narozeninám, protože většina triček se vyrábí do šestky.
    Na FB sdílím jako Iveta Daniel
    Iveta
    medif@email.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Tričko bych si nechala vyrobit pro sebe a manžela. Jako se nosí takový ty partnerský trika King a Queen, akorát na tom našem by byla kresba našeho od syna kde namaloval mně a muže, jak se držíme za ruku a tak nějak se vůbec máme rádi... :-)
    Zuzka
    zuzka.ctvrtka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Jéj, toto je super! Rezačku mám už dva roky, ale takéto využitie mi doteraz nenapadlo! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, děkuju :) koukněte určitě na cutblog.cz, tam je inspirace spousta! Hezké tvoření ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkujeme za váš komentář :)