BONKIDO - TŘI (DĚTI) V JEDNOM

A je to venku! S velikou radostí vám oznamuji, že ode dneška, tj. od 1. listopadu 2018 je oficiálně spuštěn e-shop Bonkido.cz. Stálo mě to spoustu práce a spoustu úsilí a ušla jsem dlouhou cestu, než jsem došla až sem. Díky vám všem za milé komentáře a zprávy, co jste mi psali k poslednímu článku. A jsem ráda, že spousta z vás to má podobně ❤.  Dneska vám projekt podrobněji představím a budu ráda, když se vám bude má vize líbit.


Blog Hrajeme si jinak píšu od roku 2011 - nejprve byl jen na Facebooku, ve fotografiích a krátkých textech. S prvním synem jsem objevila Montessori pedagogiku a hodně jsem se inspirovala, postovala jsem fotky různých rozvojových činností pro malé děti.


Pak mě Ivka z blogu DIY projekty upozornila na to, jak krátký život mají sociální sítě, a že by bylo lepší psát blog, kde je všechno snadno dohledatelné a znovu použitelné, když na to přijde... A tak vnikla tahle stránka. Od Montessori jsem se posunula víc k výtvarným činnostem, protože naše prostřední holčička je duše kreativní a nekonečně svobodomyslná. Striktní montessori pravidla jí nevyhovují, potřebuje prostor pro seberealizaci a lásku.


A se třetím těhotenstvím jsme se posunuli i na Instagram, který mě teď baví nejvíc. Třetí syn byl náročné miminko, hodně plakal a špatně spal... To se trochu zlepšilo po prvním roce, kdy ale začal chodit a teď z něj nesmíme spustit oči, protože je to živel, který postrádá pud sebezáchovy.


 A tak trávíme hodně času venku, kde se energie snáz vybíjí (a maminka naopak nabíjí), necháváme děti organizovat jejich volný čas, věříme jejich volbám a podporujeme je v tom, co je právě zajímá. Tohle všechno se odráží i na blogu a našich sociálních sítích.


Píšu to tu proto, abyste snáz pochopili, že všechno má svůj čas a svůj vývoj. Jestli je tu někdo, kdo pamatuje Hrajeme si jinak od začátku, možná chápe, nebo nás dávno opustil, když se naše cesty rozešly. A je to tak v pořádku. Stojím teď na začátku další etapy a kam nás zavede, je ve hvězdách.

Blog zůstane tak, jak funguje doposud - nekomerční, osobní a (doufám) inspirativní. Všechny moje výdělečné aktivity se postupně přesunou na stránku www.bonkido.cz, která je bude zastřešovat. Ambice a plány mám veliké - nechci zůstat jen u prodeje jedné hračky, ale všechno chce svůj čas...

http://www.bonkido.cz/

Značka Bon-ki-do vznikla (jak už to tak často bývá u mateřských projektů) složením jmen našich dětí. S myšlenkou vlastní firmy jsem si pohrávala už dlouho, chvíli jsem byla na Fleru, ale až se třetím dítětem to do sebe všechno zapadlo! Teprve Bonifác nám přidal to, co nám chybělo, teprve s ním mohla vzniknout značka pro všechny dobré děti a jejich hravé rodiče. I kdyby mé podnikání nevyšlo, tahle přezdívka už našim dětem zůstane. Jsou tým a jsou to oni - napořád jim bude připomínat, že mají držet při sobě.

 

A co že budeme prodávat? 

Mým snem je mít sortiment hezkých a původních českých hraček. Důležitá je jednoduchost, estetické provedení, přírodní materiály a čeští výrobci.

Prvním a do poslední nitky vymazleným produktem je puzzle s ptáčky. Pro spolupráci jsem oslovila naší oblíbenou výtvarnici Markétu aka ByMyyna, která dělá mimo jiné taky boží milníkové kartičky pro miminka a nastávající maminky. Vybrala na puzzle 7 ptáčků, kteří zůstávají přes zimu u nás a můžete je vidět na krmítku nebo v parku. A díky skládačce se je naučíte poznávat. Ač se 24 dílků může zdát málo, není žádná sranda to postavit, takže doporučený věk je klidně mladší školáci - bude se jim to hodit do prvouky, uvidíte, jak budou za hvězdy!

http://www.bonkido.cz/

Dlouho jsem koumala nad tím, do čeho puzzlíky zabalím, protože neskladné a zbytečné kartonové krabice nemám ráda. Vyhrála varianta látkových pytlíčků, které nám na Slovensku potiskli obrázkem, který se má poskládat! Takže se nemusíte bát ztráty papírové předlohy ani promáčknuté krabice - sáček zabalíte snadno s sebou do kabelky a můžete skládat třeba v čekárně u lékaře, ve frontě na úřadě, nebo v restauraci při čekání na oběd ❤

http://www.bonkido.cz/

A když děti skládačce odrostou, můžete plátěný sáček použít na cokoliv jiného - třeba na sušené bylinky, které vám v zimě pomůžou od kašle.

Jestli se vám puzzlíky líbí, budu ráda, když skočíte na eshop a objednáte. Cenu jsem tvořila dlouho a je nastavená tak, aby bylo možné zaplatit všechny subjekty zúčastněné na výrobě - včetně mě!

Děkuju, že jste dočetli až sem. I díky vám si můžu plnit své sny. ❤ Těším se na všechno příští a na rozvoj Bonkido webu - budu vás informovat!

Vaše Míša



Komentáře