KNÍŽKY (JAKO) OD MAMINKY

Mám tu pro vás jeden speciální vánoční tip a s ním poběží i speciální vánoční soutěž na Facebooku! Mám velikou radost, že vám dneska můžu ukázat několik knížek, které si rozhodně zaslouží vaši pozornost. Jsou to totiž knížky, které napsaly maminky - stejné, jako jsem já nebo vy - pro své děti. A nejen pro ně. Na vydání knížky si většina z nich sehnala sama prostředky a knížky i samy prodávají. Klobouk dolů před každou z nich a pojďte se podívat.


Martina Chomátová - Andromeda, elfka malá

Martina je úžasná máma už brzy tří dětí, která se ze svých radostí a hlavně trápení vypisuje na blogu Playeveryday. Andromeda je elfka, která se vydala do světa hledat sama sebe. Jestli se jí to podaří se dozvíte v knížce. A pamatujte, že cesta je mnohdy cíl... Víc o knížce ZDE.


Tereza Kramerová - Dívka s havraními křídly

Tereza je průvodkyní po krajině mysli... Velmi otevřeně mluví a píše o svých i velmi soukromých prožitcích a pomáhá lidem najít kontakt se svým nitrem. Dívka s havraními křídly svou duši zná a v napínavém a dojemném příběhu se dotýká života i smrti, přátelství i nenávisti... Knížka je vhodná pro děti od 6 let a jejich dospěláky. Více ZDE.


Veronika Hurdová - Ptáče jménem Ptáče

Verču znáte určitě všichni - píše blog Krkavčí matka a před pár týdny vydala svoji další knížku, tentokrát opět dětskou s názvem Ptáče jménem Ptáče. Sama jsem na ni moc zvědavá. V příbězích ptáčátka se opět dotýká výchovných i obecně lidských témat a chce rozvinout debatu mazi vámi a vaším dítkem. Protože kdo je nakonec ten, co má pravdu...?  Více o knížce ZDE.


Martina Mia Svobodová - Indigové pohádky

Tyhle pohádky k nám hledaly cestu poměrně dlouho, ale když ji našly, staly se hitem dětského pokojíčku. Miluje je hlavně 4letá dcerka, ale když čteme, poslouchá i náš malý (velký) školáček. Psala jsem o nich jeden extra článek, se spoustou fotek a božím videem, tak se můžete podívat SEM, nebo přímo na jejich stránky TADY.



Lenka Medvecová Tinková - Pohádkopsaní pro klidné spaní

Lenka není blogerka, Lenka je profesionál ve svém oboru! Je to totiž spánková poradkyně, prošla řadou odborných kurzů v zahraničí a ví o (nejen) dětském spánku snad všechno. Nově napsala také knížku pro dospělé, kterou ze srdce doporučuji. Nenaučí vás v ní žádné kouzlo, díky kterému bude vaše dítko spát celou noc. Dá vám ale jistotu, že to jednou skončí a že na to nejste sami. Tahle knížka je ale plná pohádek, napsaných na míru dětem. Najdete si v ní určitě i toho vašeho špunta - nedokáže se večer sklidnit? Uspává se nekonečně dlouho? Budí se několikrát za noc? Má noční můry? Zkuste na něj Pohádkopsaní pro klidné spaní. Více o knížce ZDE.



Petra Šetelová - Jak se Oříšek naučil pomáhat

Petra je neskutečně akční maminka. Napsala knížku, založila nadační fond, pořádá předvánoční dobročinný jarmark, krásně kreslí a teď začala vymýšlet látkové panenky, které boří nejdeno tabu pod značkou Mámy Nány. Hlavními hrdiny knížky jsou malý veverčák a jeho kamarádi, v několika kapitolách se naučí pomáhat starším, neposmívat se, držet spolu a vůbec spoustu dalších věcí, které se hodí každému. Za každou kapitolou je navíc stránka s prostorem k vlastnímu zamyšlení, kreslení nebo vybarvování. Více o knížce ZDE


Barbora Hamblin - Flandil ve školce

Bára je právnička, světačka a nevýchovná maminka malého domškoláka. V knížce vypráví příběhy malého šnečka Flandila, které zažilo nejdeno dítko, a nabízí odpovědi na důležité dětské otázky - jak se vypořádat se strachem z prvního dne? Najdu si kamarády? Proč si děti ubližují...? Knížka má volné pokračování v podobě Flandila u doktora. Více o knížce a taky malá ukázka ZDE.

Tohle je nové doplněné vydání, o které soutěžíme na Facebooku.

Katarína Fiala - Úžasné Vánoce Matyáše Kotrby

Kačka je moje kamarádka a úžasná bytost, která miluje děti a práci s nimi. Je herečkou ve vlastním divadélku a pořádá pro děti spoustu workshopů, víkendových akcí a prázdninových táborů. V téhle vánoční knížce najdete spoustu adventní inspirace - třeba na výrobu vlastního čokoládového kalendáře, nebo na úkoly, které můžete během adventu plnit. A bude to vtipné! Více o knížce ZDE.


Lucie Vlachopolusová - Duhové přátelství

Lucie je umělkyně a médium - pomáhá druhým, aby porozuměli sami sobě prostřednictvím automatické kresby. Knížka vypráví příběh opravdového přátelství - malá víla, která spadla na zem, musí najít opravdového přítele, aby se mohla vrátit... Čeká ji několik překážek, zkoušek a dlouhá cesta. V knížce jsou originální ilustrace jedné malé slečny a taky sada kartiček s motty o přátelství, ze kterých si můžou děti v pokojíčku sestavit vlastní duhu a mít je stále na očích. Více o knížce ZDE.



 Šárka Pospíšilová - Splétač snů

A moji vybranou desítku uzavírá knížka uspávacích říkanek, kterou byste mohli doplnit váš večerní rituál s těmi nejmenšími. Šárka je chůvička malých dětí a pro ně také píše své básničky. Knížku doplňují krásné ilustrace, které děti určitě zaujmou. Více o knížce ZDE.


Určitě existuje spousta dalších krásných knížek od úžasných maminek, které neznám a které věřím brzy objevím! Klidně mi své tipy napište do komentářů, třeba se domluvíme na dalším podobném článku.
A abych nezapomněla - na našem Facebooku poběží (od 28.11. večer do 3.12. večer) soutěž o všechny tyhle parádní knížky, tak se stavte podívat. 

Hezký předadventní čas.

Míša


Komentáře