DRAČÍ VÝZVA S PRIMA KNÍŽKAMI

Dračí výzva a podzimní prázdniny k tomu - to je ideální spojení. Pouštěli jste? Nebo jste vyráběli draky do oken? Jestli ano - dejte nám svůj tip do komentáře na Facebooku a zahrajte si o balíček milých knížek.







 S draky se nejlépe vyřádíte venku, to je jasný! Ale není drak jako drak! Můžete ho koupit hotového, můžete koupit polotovar, nebo můžete celého sami vyrobit. A hlavně - vůbec nemusí mít klasický tvar. Pojďte se podívat na pár našich tipů:
  • Jestli se necítíte na výrobu úplně sami, kupte si polotovar - každá společná práce s dětmi se počítá ;) My máme krásného draka na výrobu z kamenné prodejny Hugo chodí bos na Milady Horákové.
  • Jako tělo draka můžete použít balicí papír, igelit nebo látku (klidně staré triko) - čím bude materiál lehčí a pevnější, tím lépe poletí a neroztrhne ho vítr.
  • Draka si můžete udělat i z igelitového sáčku - stačí navázat na provázek, ozdobit krepákem a je to hotové raz dva i s malými dětmi. Za tenhle tip a fotku děkujeme paní Martině Duškové!
  •  Na malé poletování si můžete vyrobit tuhle raketu - dračici z roličky od toaletního papíru. Stačí polepit barevným papírem, nebo dětským obrázkem, přilepit proužky krepového papíru a můžete házet.
  •  A co třeba vyzkoušet tyhle kaštanové bomby! Mají krásné, dlouhé a barevné ocasy a létají fakt daleko! Jak na to? Navrtejte do kaštanu dírku, kápněte do ní tekuté lepidlo a špejlí tam nastrkejte konec barevných stuh. Počkejte, až lepidlo zatuhne a můžete vyrazit do terénu.
  • S draky si můžete hrát i doma - malovat stříhat, vyrobte si je třeba do oken. Slepte 4 lékařské špachle (nebo svažte klacíky) a přelepte nějakým průhledným barevným papírem. Ocas máme z nabarvených těstovin.
  • No a ještě básnička, aby to všechno šlo lépe od ruky ;)

O CO TENTO TÝDEN HRAJEME?

Jestli se s námi pustíte do dračího tvoření a hraní, můžete za svůj příspěvek ke komentáři na Facebooku vyhrát tyhle dvě krásné knížky:


 Jak se Oříšek naučil pomáhat

Knížku plnou příběhů o empatii, spolupráci a pomoci starším a potřebným napsala Petra Šetele. Sama založila také vlastní nadační fond a organizuje různé společenské akce a vyrábí originální panenky. 


Spolu s veverčákem Oříškem si děti prožijí jedinečné příběhy a na konci každé kapitoly mají prostor pro vlastní zážitky. Najdete tam totiž zápisníček s omalovánkou a úkolem, který se váže k přečtenému příběhu.


Celou knížku provází krásné ilustrace Kataríny Vronkové.


Moje babička a já

Tohle knižní duo jsem pro vás vybrala, protože má jedno společné. Téma babiček. Tahle druhá je deníček pro všechny babičky a jejich milované vnoučky, vnučky, nebo pravnoučky a pravnučky. Více o knížce i o její autorce Marianně Cabové si můžete přečíst v rozhovoru, který jsme spolu dělaly, když knížku vydala.


 Je to vlastně společný dárek pro babičku a dítko - takový deníček, jako píšete svým miminkům, ale z pohledu další generace.


Babička vyplní předchystané kolonky - o dítku, o sobě, o společném čase, o legracích i smutcích, oblíbené písničky a malůvky... a pak věnuje deníček dítěti na památku jako potvrzení krásného a jedinečného vztahu.

Hrajte si s námi jinak a buďte spolu. ♥

Míša


Komentáře