KAŠTANOVÁ VÝZVA S MATY MOVES

Hrajete si rádi? Pojďte si hrát s námi! Pojďme si ukázat, jak na to, pojďme se inspirovat a podpořit navzájem. Zvu vás do naší kreativní výzvy! ♥ Každý týden - dokud to bude bavit nás i vás - vyhlásím na Facebooku jedno hravé téma a na vás je ho doma s dětmi nějak zpracovat - strávit společně pěkné odpoledne a poslat nám z toho vašeho hraní obrázek do komentáře na Facebook. Zároveň se můžete podívat, jak si s tématem poradili ostatní, a třeba vás něco zaujme natolik, že to taky sami vyzkoušíte. Jako sladkou bonus tečku domluvím ke každé výzvě partnera, který pro jednoho z vás připraví pěkný dáreček. ♥

 Téma pro první týden je jednoduché! Kaštany! Všichni víme, kde se dají sehnat, baví nás sbírat je a víme, jak na ně - přesto už se nám sešlo pár zajímavých nápadů, které se i my chystáme doma vyzkoušet. Koukněte na tu parádu a to je jen maličká ukázka:


A přidávám pár tipů, jak si můžete i vy doma hrát:

  • vyrobte zvířátka ze špejlí
  • slepte zvířátka z kaštanů a žaludů tavnou pistolí 
  • předkreslete na papír jednoduché tvary nebo rovnou písmenka a nechte děti vyskládat je z kaštanů
  • nakreslete na papír kroužky a malé děti se můžou snažit kaštany do nich umístit
  • pomalujte kaštany bílou barvou (použijte Balakryl nebo lihové fixy)
  • napište na kaštany čísla a počítejte, nebo hledejte, kam patří na předem očíslovaném papíře
  • napište na kaštany písmenka a skládajte slova, malošci můžou skládat svoje jméno, satrší třeba trénovat i/y, nebo angličtinu
  • udělejte dětem kaštanovou koupel (vezměte kaštany do vany) - myslíte, že plavou, nebo půjdou ke dnu?
  • použijte plato od vajec jako terč - vybarvěte různé chlívky různými barvami, přidělte každé barvě bodové ohodnocení a souboj může začít!
  • házejte kaštany do hrnce - trefíte se?
  • zavřete kaštany do krabičky s víčkem a máte rumba kou... no spíš asi rumba kvádr... zatřeste a můžete udělat kapelu

A nejoblíbenější aktivita na závěr!

Dejte kaštany do velké mísy nebo lavorku spolu s žaludy, jeřabinami, spadanými jablíčky a třeba i suchým hrachem nebo pilinami a nechte dětskou fantazii pracovat. Když jim k tomu nenápadně přichystáte pár mističek, naběračku... můžou si hrát na vaření a krmit třeba panenky. Když kolem postavíte pár zvířátek z lesa, jelena, veverku, prasátko... můžou si hrát na lesníky a krmit zvířátka. Jistě si s tím poradí a bude je to bavit, doporučuju do takové hry zasahovat minimálně a pozorovat. Co je baví? Jak si hrajou? Kdo má vůdčí postavení? Kdo ustoupí a přizpůsobí se? Dozvíte se víc, než by vám kdy řekli.

O CO TENTO TÝDEN HRAJEME?

O krásnou dřevěnou hru Infludance od rodinné firmy Maty Moves. Doporučuju prohlédnout jejich e-shop, protože je plný zajímavých, neotřelých her, které pan majitel sám vymýšlí a vyrábí.


Zpracování každého detailu je prostě dokonalé - od postaviček, až po krabičku, kde všechno má své místo. Ano, přesně tuhle krásku pošleme výherci z naší výzvy - na letáčku je omylem varianta v sáčku.


Rodinná hra, kterou pošleme jednomu z vás, pobaví děti i dospělé. Naše mladší děti si rády staví herní plochu a pak po ní chodí s postavičkami zvířátek. Hledají jim domečky a přikládají je na destičky.


 Základní princip hry je velmi jednoduchý - každý hráč musí přejít herní pole až ke svému domečku, ale pozor! Kroky dopředu jsou zakázané. Takže tady jste odkázáni na slečnu náhodu, paní nepozornost starších protihráčů, nebo dětskou dobrosrdečnost těch mladších. Při každém pohybu zvířátka, totiž dojde k tzv. vyšplouchnutí, při kterém se rozpohybují i všichni ostatní. Děti si tak parádně procvičí vlevo/vpravo, musí se soustředit a rozhodně je to pobaví!


Ono se totiž brzy ukáže, že přejít herní plochu není vůbec snadné, a někdy jsme byli uvězneni v rohu i několik kol! ☺ Nevěříte???


Skočte k nám na Facebook, přidejte kaštanový obrázek k naší výzvě a buďte tím, koho v neděli vylosujeme. Snadné!
A jestli nevěříte na štěstí, rovnou si o hru od Maty Moves napište Ježíškovi!

Vaše Míša


Komentáře