NÁVOD: PODLOŽKA NA TŘÍDĚNÍ PODLE BAREV

Má vaše dítko právě období barev? Panáčci na semaforu, auta na ulici, ponožky, pastelky, lego - to u nás teď frčí! Tak jsem vyrobila podložku, na kterou se mu budou barvičky snadno přiřazovat. Navíc z druhé strany jsou pojmenované, takže ji využije i předškolačka, kterou zajímají písmenka. Koukněte na jednoduchý fotopostup.




Základ, který vám ušetří spoustu času jsou barevné papíry! Ale jestli nemáte, můžete použít pastelky a prostě si ty barevné plochy namalovat, že jo... ;) Já jsem tedy použila syté barevné papíry a laminovačku, aby podložka něco vydržela - dá se na ní i malovat fixama a pak to umýt.


Z barevných papírů jsem nastříhala obdélníky tak, aby mi to dohromady dalo zase jednu celou stránku. Takže každá barva zabírá 1/6 stránky. (Jestli chcete i rozměr, je to zhruba 10,5 x 9,5 - skoro čtverec.) A na rubovou stranu jsem zlehka - jen aby se mi pod fólií nepohnuly - nalepila štítky s tiskacím názvem barvy.


A šup s tím do fólie a zalaminovat!


Prvním testujícím byl školák, co přišel domů na oběd. A Duplo kostičky - prej dobrý!


Ale mrňousci už taky hledali barvy a bavilo je to oba ♥


Dvouletý přiřazuje knoflíky podle barviček...


A předškolačka zkouší číst písmenka...


A pak dávala počet knoflíků podle počtu písmen.


Jak byste podložku využili vy? Jestli chcete vidět i naše další barevné hrátky, můžete sledovat náš Facebook nebo Instagram, kam postupně přibudou i další barevné fotky ;)

A další naše články, kde si povídáme o barvách najdete tady:
Jak využít plato od vajec (nejen) k učení barev.
Vyrobte si duhu z vody a bonbonů.

Hezký začátek školního roku vám všem!
Míša


Komentáře