ADVENTNÍ KALENDÁŘE PRO DUŠI

Myslela jsem, že už se mi to nepodaří sepsat, ale jsem moc ráda, že jsem to stihla ještě zavčasu, a můžu vám tak ukázat, co zajímavého jsem letos objevila. Náplně do adventních kalendářů totiž nemusí být jen dobrůtky...

A tipy na vánoční dárečky najdete TADY.




1) Adventní putování s Vinckem a Dorotkou

Tohle mě velmi zaujalo a my (protože máme doma Dorotku :) ) do toho určitě půjdeme! Jde o příběh, který provází děti adventem, doplněný o omalovánky, úkoly a otázky k zamyšlení. Vše si doma vytisknete, připravíte a můžete se pustit do dobrodružství.

http://barborabecvarova.cz/adventni-putovani/

 2) Adventní kalendář od Terezy Kramerové

Kalendář, který nasytí (nejen) dětské dušičky, krásně ilustrovala Evka Rybníčková. Otázky k zamyšlení, obrázky k vymalování a můžete se vydat na cestu... Koupíte ZDE.

https://terezakramerova.cz/hravy-adventni-kalendar-2018/?fbclid=IwAR1YqGwi8v4Yd2dRDjKBTbO0w1gKxPkwXcXW2YDaidlikQcvTyJrh5py25c

3) Adventní puzzle od Little bears

Už třetím rokem můžete u Little bears koupit puzzle s motivem betlému (tenhle je loňský) a s 24 dílky, takže můžete servírovat pěkně kousek po kousku a Ježíška nakonec. A koupit tu můžete také 24 adventních pohádek na dobrou noc.

http://eshop.littlebears.cz/advent/puzzle-betlem/

4) Adventní betlém nebo stromeček 

 Tohle moc bavilo naše děti poslední dva roky. Měli jsme betlém, kdy každý den přidáváte jednu překližkovou postavičku, a další rok vánoční stromeček, který má dokonce 48 ozdobiček, takže ideální pro dvě děti.

BETLEM-jako-ADVENTNI-KALENDAR

5) Karty Hravá Praha

A kdybyste nechtěli kalendář úplně jenom adventní, můžete se inspirovat třeba naším loňským, kde jsme měli kartičky s úkoly. Letos mě zaujaly tyhle kartičky Hravá Praha - na každé je nějaká pražská procházka a povídání s úkoly pro děti na daném místě. Výhoda je, že tohle určitě využijete i mimo Advent!

https://www.family.city/

A ještě jeden tip na knížku - kalendář jí sice nenaplníte, ale najdete v ní 24 příběhů, které se váží k Vánocům, zvykům a historii. Pohádky jsou extra dlouhé, vhodné tedy spíš pro větší děti, mně se ale líbily moc!



Ať už kalendář naplníte čímkoliv, přeju vám, abyste si to dokázali užít. Jak na to, si můžete přečíst v našem loňském článku. Udělejte z kalendáře rituál pro celou rodinu - najděte si čas a v hektickém předvánočním období ho věnujte svým dětem. Jako ten nejhezčí dárek :).

Krásný advent,

Vaše Míša



Komentáře